Az állandó fáradtság fontos tünet, erre utalhat | Panangin®

Az állandó fáradtság erre utalhat

A megfeszített munka, a nyomasztó felelősség és a stresszes hétköznapok már önmagukban is komoly kihívást jelenthetnek a szervezet számára. Az állandó fáradtságérzetet azonban gyakran nem a hétköznapi hajtás okozza, hanem például ásványianyag-hiányra is utalhat.

Bármely életszakaszban jelentkezhet

A testet és a lelket megerőltető időszakok sokszor egymást követik az életünk során. A vizsgák, a munkahelyi stressz, a családtervezéssel és a gyermekvállalással együtt járó felelősség, különböző betegségek, vagy akár a túlzásba vitt edzés is erősen megterhelhetik a szervezetünket. Ha már a pihentető alvás sem nyújt elegendő feltöltődést, akkor könnyen előfordulhat, hogy tüneteink vitamin- vagy ásványianyag-hiányra utalnak. A magnéziumhiány vagy a káliumhiány rövid idő alatt érezteti hatását a testre.

Így hat a kálium és a magnézium a szervezetünkre

Ahhoz, hogy a nehéz időszakokban is maximálisan helyt tudjunk állni, fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű magnézium és kálium bevitelről. A kálium ugyanis minden komolyabb biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen: részt vesz a keringésben, a szív, a vese és az izmok működésében, a csontok és a fogak felépítésében, hozzájárul az idegrendszeri jelek továbbításához, valamint elősegíti a tápanyagfelvételt is. Azonban érdemes tudni róla, hogy bizonyos élethelyzetekben jóval könnyebben kiürül a szervezetből.

A kálium mellett a magnéziumra is elengedhetetlenül szükségünk van. A magnézium kedvező hatással van a szívműködésre, az energiatermelésre, az anyagcserére, a vérellátásra, az idegrendszerre, illetve hozzájárul az izmok és a csontok megfelelő állapotához is. Hiányában, a fáradtság mellett ingerlékenység, izomgörcsök, gyakori fej- és hátfájás, étvágytalanság, valamint keringési panaszok is felléphetnek.

Mikor van szükség utánpótlásra?

A változatos étkezés mellett is könnyen előfordulhat, hogy szervezetünk vitamin és ásványi anyag pótlásra szorul. A túlzott fizikai igénybevétel, a stressz, a várandósság, a szoptatás időszaka, az erős izzadás, a hosszantartó fogyókúra, egyes betegségek – például hányás, hasmenés, bulimia, anorexia, daganatok, bélsipoly, alkoholizmus – során a magnézium és a kálium jóval gyorsabban kiürülhet a szervezetünkből. Szintén ásványianyag-hiányt okozhatnak egyes gyógyszerek, például vízhajtók, vérnyomáscsökkentők, kemoterápiás vagy immunredszergátló készítmények is.

Egészséges életmód és koncentrált ásványianyag-pótlás

Az állandó fáradtság legyőzése érdekében fokozottan figyeljünk az egészségi állapotunkra. Törekedjünk az optimális testsúly elérésére, fordítsunk időt a – lehetőleg szabad levegőn történő – mindennapi mozgásra, és próbáljuk megteremteni a pihentető alvás feltételeit. Az ásványianyag-hiány elkerülése érdekében táplálkozzunk rendszeresen és változatosan. A kálium és magnézium bevitelt fokozhatjuk olajos magvak – például a dió, tökmag, kesudió, fenyőmag – valamint teljes kiőrlésű gabonák, édesburgonya, görögdinnye, szójabab, fekete bab, sárgaborsó spenót, banán, avokádó, és halak fogyasztásával.

Az ásványi anyagok koncentráltan, tabletta formájában is a rendelkezésünkre állnak. A kombinált, káliumot és magnéziumot is tartalmazó készítmények nem csak praktikusan alkalmazhatóak, de a megfelelő mennyiségben tartalmazzák mindkét ásványi anyagot. A Panangin káliumot és magnéziumot is tartalmaz. A hosszantartó indokolatlan fáradság akár a szívizomgyengeség egyik előjele is lehet. A Panangin Forte komplex hatóanyagkombinációja segíti a megfelelő szívműködést és hozzájárul a szív- és keringési rendszer egészségéhez. Ha azonban a fokozott, indokolatlan, és szokatlan módon jelentkező fáradtságérzetet hosszútávon is tapasztaljuk, mindenképpen érdemes kérni, a részletes orvosi kivizsgálást.

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/sziv_es_errendszeri_betegsegek_megelozese/cikkek/az_allando_faradtsag_erre_utalhat/20210112144634

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Richter Gedeon Nyrt. OTC Marketing Osztály 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. www.gedeonrichter.com

A termék alkalmazásával kapcsolatos információkról a drugsafety@richter.hu címen érdeklődhet.

Document ID: KEDP/DADHUS, Lezárás dátuma: 2020.01.06.