Magnézium hatása a szív-, és érrendszerre

Hol található magnézium a természetben?

A magnézium nagy mennyiségben fordul elő kőzetekben, ásványvizekben, melyekben oldva, Mg2+-ionok formájában található meg. Ezüstfehér színű, csillogó, tiszta állapotban nyújtható, puha könnyűfém. Testünkben is ionos formában van jelen.

A mikroelemekhez tartozó ásványi anyagok közül magnéziumból található a szervezetben messze a legkevesebb. Egy átlagos felnőtt teste mindössze 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz. Ennek körülbelül 50-60%-a a csontok részét képezi.
A kis mennyiség ellenére rengeteget hallani a magnéziumról, az egyik legismertebb ásványi anyag. Ennek két oka van: először is hihetetlenül sokoldalú, minden komolyabb biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen – így részt vesz például az energiatermelésben, a nukleinsavak és a fehérjék szintézisében, az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében; másodszor pedig stressz, vagy intenzív fizikai munka hatására igen gyorsan ürül, így megfelelő pótlás nélkül elég hamar magnézium hiány-állapot léphet fel.
Az emberek táplálékának ma már nagy részét képező feldolgozott élelmiszerek igen kevés magnéziumot tartalmaznak, ezért is szükséges annak pótlása, például Panangin® Forte tablettával.

A magnézium hatása a szív-és érrendszerre:

  • A magnézium idegrendszer védő hatású ásványi anyag
  • Szükség van magnéziumra az izmok működéséhez, valamint az egészséges idegi és szívműködéshez, beleértve a szívizmot is
  • A szívinfarktusok kockázatát csökkenti, segíti a szívműködést, normalizálja a vérkeringést
  • A magnézium a magas koleszterinszintűeknek is igen fontos ásványi anyag, mivel segít beállítani a normális koleszterinszintet

A kálium-, kálcium-, mátrium- és magnézium ion koncentrációjának és eloszlásának az aránya befolyásolja a szívizom összehúzódását. A magnézium- és a kálium-aszpartát javítja a szívizom metabolizmusát.

 

Magnéziumpótlás

A táplálék magnézium- és kálium tartalmának kiegészítésére Mikor szükséges magnéziumpótlás?

1. Hányáskor létrejövő fokozott ionvesztés esetén, amikor a bevitt mennyiség gyorsan kiürül
2. Megnövekedett szükséglet esetén (várandósság, szoptatás, fokozott fizikai munka, izzadás, edzés)
3. Csökkent bevitel esetén (várandóssá alatti megváltozott táplálkozási szokások miatt, fogyókúra miatt)

A Panangin® Forte tabletta alkalmas a mindennapi magnéziumpótlásra: nyári hányás, hasmenés, fokozott izzadás általi fokozott veszteség esetén is.

A Panangin® Forte jól felszívódó, a szervezetben is előforduló vegyület formában tartalmazza a hatóanyagot. Az aszpartát az aszparaginsav sója – ami egy, a szervezetben is megtalálható aminosav.

A Panangin® Forte adagolása lehetővé teszi az egyenletes magnézium bevitelt, így elkerülhető a nagy mennyiségű bevitelből adódó hasmenés.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Richter Gedeon Nyrt. OTC Marketing Osztály 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. www.gedeonrichter.com

A termék alkalmazásával kapcsolatos információkról a drugsafety@richter.hu címen érdeklődhet.

Document ID: KEDP/DADHUS, Lezárás dátuma: 2020.01.06.